Stranutatul – este gestul involuntar pe care majoritatea dintre noi am experimentat-o macar odata. Cu toate acestea, putini sunt cei care realizeaza diferitele semnificatii ale stranutului in functie de anumiți factori, cum ar fi temperatura sau orele când stranutam. Scopul acestui articol este de a explora profunzimea acestui gest și de a se documenta asupra semnificațiilor sale, conform diferitelor traditionale.

Semnificatia Stranutatului la Orele Dimineții

Strănutatul pe parcursul zilei, in special dimineata, este văzuta atât în știința modernă, cât și în vechile tradiții drept un semn bun. Cele mai vechi superstiții ale strănutatului indica un semn de sanatate și de longevitate, dar și preocuparea pentru a te căuta un mod de a te întari moral și spiritual. Acestea sunt, de asemenea, considerate binevenite și bolnavii erau încurajați său strănute, in special dimineata.

Potrivit unei superstiții populare din Egiptul antic, strănutatul dimineața era considerat un semn al intelepciunii divine. Se spune ca „Auzind un stranut de dimineață, amintiti-va că Dumnezeu si îngerii v-au auzut undeva.” Acest lucru este justificat, de asemenea, prin faptul ca Diminetile sunt adesea considerate a fi orele magice, când ingerii sunt foarte aproape și comunicarea cu ei devine mai ușoară.

Acum, de asemenea, se presupune ca stranutatul poate fi un semn al unei demonstrații a abilităților magice. Acest lucru a fost amintit în interpretarile culturilor care încorporeaza știința magiei în cea mai mare parte a vieții lor, cum ar fi cea africană. O modalitate de a interpreta strănutatul este că Dumnezeu dorește să formeze o anumită poveste, dar ca aceasta sa aiba tragica însemnătate spirituală.

Semnificatia Stranutului la Orele Pranzului

Stranutatul la orele pranzului este considerat un semn de noroc și de bucurie. Potrivit superstițiilor populare, norocul este întotdeauna deschis celui care se strănută la orele prânzului și se economicizează prin increcarea energiei sale, astfel încât acesta sa poata atrage suficiente surse de bucurie pe tot parcursul zilei. Acest lucru este considerat important deoarece prânzul este prin definiție, mijlocul zilei și, prin urmare, tot ce se petrece în această perioadă a zilei poate influența restul acesteia.

De asemenea, strănutatul poate fi un semn de respect față de cei mai în vârstă și de respect față de autoritate. Potrivit superstițiilor popular, strănutatul la orele prânzului trebuie sa fie interpretat ca o cerere de iertare pentru ceea ce s-ar fi putut face sau spune în mod greșit sau orice altceva ar putea fi interpretat ca un atac la libertatea rurală din zonă.

Semnificatia Stranutului la Orele Searii

Strănutatul la orele seara este considerat un semn de tristete. În vechio tradiţiei, stranutatul seara este vazut ca un semn al tristetii prin care trebuie să treci. Se considera ca prezența tristeții se stranutatului simbolizează încetinirea în planul emotional și mental, în acest caz, strănutatul la orele seara fiind simbolul unei încetiniri inutile.

Strănutatul și Orele de Noapte

Potrivit superstiţiilor poporale, stranutatul la orele târzii ale nopţii este un semn de noroc, chiar dacă acele noroc este uneori, mai degrabă întunecat. Strănutatul la orele târzii ale nopţii este a abili, dearta, capabil să-i faca pe oameni sa se simta ciudat. În cazul în care multe persoane se strănută la aceeaşi oră, acesta poate fi un semn că undeva se întmplă ceva teribil; în general, o schimbare majoră în conjunctura locală.

De asemenea, strănutatul ar putea avea ca scop semnalarea unor răsturnări, când lumea, sau chiar lumea întrega, este pe punctul de a fi schimbată, sau schimbarile sunt în pregătire și primesc potenţialul lor inimaginabil.

În multe culturi, strănutatul noaptea este asociat cu prezicerea unei schimbări în viaţa viitoare a acelui persoane care se strănuta și aceasta poate fi bună, rău sau amestec. Este folosit ca un mod de a-și îmbunatati propria sorte. Cu toate acestea, exista multe superstiții contradictorii în această privință.

În concluzie, semnificatia stranutatului depende foarte mult de oră, superstition din aceste ore asupra stranutatului sunt adesea contradictorii, dar au un continut bun si rau, in functie de orele când strănutam. Cu toate acestea, strănutatul este, de obicei, considerat a fi un semn bun, in special dimineata, atunci când se crede că îngerii sunt mai aproape. In aceasta privinta, presupunerile practicilor ascunse, pozitive sau negative, sunt comune si învechite.

Acest articol a explicat semnificația legata de strănutat in functie de orele zilei, acesta fiind semnificat in teoriile vechilor si moderne.