Ai un câine în familie? Știi cât poate fi de frustrant să ai mâncat de pe covor sau de pe canapea, sau chiar să te trezești de dimineață pentru că patul tău a fost înghițit de parul lui? Dacă da, consideră-te norocos, deoarece există rase de câini care nu-și lasă părul. Indiferent de motivul pentru care ai hotărât să îți iei un câine, există și o opțiune netedă.

Iată mai jos o listă cu cele mai populare rase de câini care nu lăsa par.

 1. Cocker Spaniels

Unul dintre cele mai populare și mai iubite rase de câini din lume sunt cocker spaniels-ul. Acesti caini frumosi sunt cunoscuti pentru blana lor lina si ingrijirea lor ușoară. Cu toate că sunt câini cu par relativ scurt, ar trebui totuși să le periați zilnic și să-i duceți periodic la tuns. Părul lor aproape că nu se iese, astfel încât îl veți găsi împrăștiat pe covoare, covoare sau alte articole locuite.

 1. Maltese

Maltese este o alta rasa de caini care nu are par. Practic nu lasa par. Cu toate acestea, aceasta rasa poate sa se simta peste tot din cauza hainelor sale de par scurt. De asemenea, pentru a se pastra ingrijirea, trebuie tuns periodic. Cu toate acestea, acesti caini frumosi si mici sunt preferati datorita blanurilor lor delicate si calitatii lor dragalase.

 1. Schnauzers Giganti

Unul dintre cele mai mari si mai sanatoase rase de caini din lume este Schnauzerul Gigant. Aceste caini inteligenti sunt cunoscuti pentru blana lor imaculata care nu lasa par. Acesti caini imensi se bucura sa se joace si sa-i tina in forma, sunt foarte potriviti pentru familii si se adapteaza bine la un regim de viata activ si aglomerat.

 1. Afghan Hounds

Afghan Hounds sunt recunoscuți pentru viteza lor și vânătorii lor căutate. Cu toate acestea acești câini încântători sunt, de asemenea, cunoscuți pentru parul lor elegant și aproape nici un păr despre masa sau în covor. Acești câini delicați vor avea nevoie de o periere ocazională, dar vor aduce o încântătoare frumusețe si

 1. Chinese Crested

Crested Chinese sunt interesanți câini miniature cunoscuți pentru führung lor aerian si parul lor inexistent. Ei nu lasă par și sunt complet lipsiți de păr, ambele versiuni. Acești câini încântători sunt de obicei foarte mici, dar cresc lângă inimile lor familii.

 1. Rhodesian Ridgeback

Rhodesians Ridgeback sunt remarcabili câini mari, foarte inteligenti. Cunoscuti pentru calitatea lor protectoare, sunt de asemenea, apreciati pentru blana lor rezistenta si un aproape nici o pierdere a parului. Cu toate acestea, ca majoritatea rasselor, acesti caini au nevoie de o periere ocazionala pentru a se pastra ingrijirea.

 1. Terrierul Irlandez

Unul dintre cele mai populare rase de câini din lume, Irish Terriers sunt renumiti pentru lor capetele căzute și mersul drapel al lor. Cu toate acestea, aceste caini dresati sunt, de asemenea, cunoscuti pentru blana lor lina si lipsa parului, ceea ce poate reduce în mare măsură dezordinea.

 1. La Persepoli

La Persepoli este o alta rasa de caini populare care nu lasa par. Aceste caini frumosi sunt cunoscuti pentru blana lor lina si neteda si putere. Cu toate acestea, la persan are nevoie de periere si îngrijire, astfel încât va fi nevoie de o investitie consistenta, in timp si bani, pentru a asigura ca sperma lor va fi cat mai buna posibil.

Având în vedere avantajele fără păr ale unui câine, probabil doriți să știți ce ar trebui să evitați. Iată ce spun cercetătorii despre ce ar trebui să păstreze distanța de rase de câini care lasă par.

 1. Labrador Retriever

Cel mai populare câine din lume merită toată recunoștința lui, dar acestea lasa par. După cum știți, blana morcovului Lab Retriever este mai groasă și mai abundentă și poate deveni solicitantă.

 1. Corgi

Corgi-ul sau Welsh Corgi este nativa din Marea Britanie și este cunoscut pentru blana sa ușoară și blândă. Acesti caini sunt blanosi și imbibati cu parul lor. Din acest motiv, nu se recomandă persoanelor care își doresc un câine neted.

 1. Setter Irlandez

Această rasă sarmațiană mare și elegantă are o blana mirifică și luxoasă. Acest câine dispune de un părul gros și nasul în două culori care se deranjează destul de repede. Din acest motiv, nu se recomandă persoanelor care nu sunt pregătite să se lupte cu mielița.

 1. Spaniel

Spaniels sunt renumiti pentru eleganta lor și bucuriei lor de a se juca. Cu toate acestea, blana lor groasa și de piele își lasă părul pe tot și poate face o mare dezordine.