Inelul contraceptiv este o metoda moderna pe care femeile o pot folosi in scopul prevenirii sarcinilor nedorite. Acesta este un dispozitiv feminin care se introduce in vagin si elibereaza hormoni contraceptivi in mod continuu pentru o perioada de patru saptamani.

Ce este inelul contraceptiv si ce continut are?

Inelul contraceptiv este dispozitivul se inserta in vagin si elibereaza hormoni contraceptivi, ambele numite si metode de contraceptie de ingrijire femei. Inelul contraceptiv este un cilindru cilindric din plastic transparent si flexibil, plat, cu diametrul de aproximativ 5.5 centimetri. El continuu elibereaza trei hormoni: 15 micrograme de etinilestradiol, un estrogen, 120 micrograme de etonogestrel, un progestogen si 0.25 mg de gestoden, tot un progestogen.

Cum se folosește inelul contraceptiv?

Inelul contraceptive se introduce in vagin la inceputul fiecarei cicluri menstruale, si se pastreaza timp de patru saptamani. Trebuie sa fie schimbat, cu un nou inel contraceptive la fiecare patru saptamani. Deoarece acest dispozitiv nu necesita punerea taurelor inutil si injectarea de hormoni intr-un moment anume al mesajului, utilizarea lui este destul de simpla si practica.

Care sunt avantajele inelului contraceptiv?

Inelul contraceptiv este foarte usor de folosit si ofera protectie contraceptiva, prin eliberarea continua a hormonilor in organism. Conform experientei femeilor care folosesc aceasta metoda contraceptiva, exista mai multe avantaje importante:

1.Este o metoda non-invaziva si dureaza doar patru saptamani.

2.Acesta poate fi folosit in orice moment al ciclului menstrual.

3.Inelul contraceptiv poate fi folosit cu alte forme de contraceptie, precum prezervativul.

4.Poate fi folosit atat ca metoda contraceptiva, cat si pentru a controla simptomele menstruale.

5.Poate ajuta la reducerea volumului sangerarii menstruale.

6.Efectele secundare asociate inelului contraceptiv sunt mai mici decat in cazul altor metode contraceptive.

Care sunt dezavantajele inelului contraceptiv?

Cu toate avantajele sale, pot aparea anumite dezavantaje cand iti folosesti inelul contraceptiv:

1.Inelul poate iesi din vagin si trebuie folosit cu atentie.

2.Infectiile vaginale sunt mai frecvente la femeile care folosesc inel contraceptive.

3.Exista riscul transmiterii unor boli cu transmitere sexuala.

4.Inelul contraceptiv nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala decat daca este folosit impreuna cu prezervativul.

5.Efectele secundare pot include iritatii ale pielii, mancarimi, sangerari neobisnuite si senzatia de greata.

Ce trebuie sa stii inainte de folosirea inelului contraceptiv?

Inainte de a folosi inelul contraceptiv, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra despre o astfel de metoda contraceptiva. Acest lucru va permite sa aflati daca acesta este cea mai potrivita metoda contraceptiva pentru dumneavoastra. Este important sa stiti ce tipuri de medicamente luati si daca luati medicamente care pot afecta in mod negativ efectele inelului contraceptiv. Acest lucru include anumite medicamente pentru tratarea unor boli sau starilor de sanatate.

Medicul tau poate recomanda si alte informatii esentiale de care trebuie sa tineti cont. Acestea includ:

1.Instalarea sau eliminarea corecta a inelului este importanta.

2.Trebuie sa stii momentul exact, pentru a schimba inelul contraceptiv la fiecare patru saptamani.

3.Verificati inelul contraceptiv inainte de folosire pentru orice vizibile daune, cum ar fi crapaturi sau fisuri.

4.Purtati inelul contraceptiv in locuri in care riscul pierderii acestuia este extrem de mic.

5.Folositi un prezervativ atunci cand folositi inelul contraception pentru a reduce riscul de a contracta o boala cu transmitere sexuala.

6.Responsabilitatea de a va programa urmatorul ciclu contraceptiv revine in intregime la dumneavoastra.

In cazul in care aveti intrebari despre folosirea inelului contraceptiv, discutati cu medicul dumneavoastra. Aceasta este cea mai buna cale de a va asigura ca folositi inel contraceptive in mod adecvat.

Inelul contraceptiv este o metoda moderna si usoara de folosit, prin care femeile isi pot preveni o sarcina nedorita si gestiona simptomele menstruale. Aceasta metoda contraception face parte din familie de metode de contraceptie de ingrijire a femeii si elibereaza continuu trei hormoni contraceptivi. Avantajele folosirii inelului contraceptiv inlatura presiunea punerii taulelor inainte de actul sexual si injectarea de hormoni, facand aceasta metoda contraceptiva mai practica. Desi este important sa intelegeti dezavantajele acestei metode contraceptive si sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de utilizare.

Inelul contraceptiv este o metoda de contraceptie moderna si usoara, potrivita pentru utilizare in scopul prevenirii sarcinilor nedorite. Cu administrarea corecta si verificarea in mod regulat, acest dispozitiv va poate oferi protectie contraceptiva de durata.