Daca iti doresti sa descoperi istoria capitalei ta, Bucurestiul, care este un oras plin de mister, istorie si cultura, atunci ai ajuns in locul potrivit. Bucurestiul se remarca prin strazile sale pline de energie, cladirile si monumentele sale,iar daca e sa dam crezare depozitelor de istorie, se poate spune ca acesta este unul dintre cele mai vechi orase ale Europei. Bucurestiul, prin farmecul si personalitatea sa, incanta de multe generatii multi oameni, pline de magie si mister.

I.Frumusetea si spiritualitatea Bucurestiului

Desi istoria si spiritualitatea fiecarui oras poate fi descoperita in cladirile si in evenimentele sale, Bucurestiul poate fi numit unul dintre cele mai spirituale orase ale lumii. Bucurestiul a servit ca loc de pelerinaj pentru multi multi ani si a creat o poveste interesanta si fascinanta despre istoria sa si spiritualitatea sa. Din acest motiv, Bucurestiul este unul din orasele cele mai vizitate ale lumii,atat din Romania, cat si din intreaga lume.

II.Unicitatea si cultura locala a bucurestenilor

Bucurestiul este, fara indoiala, unul dintre cele mai unice orase ale Europei, in care cultura locala se creeaza si evolueaza de-a lungul anilor. Multi oameni care viziteaza Bucurestiul sunt surprinsi de unicitatea sa, de spiritualitatea sa si de cultura sa, si considera aceasta destinatie ofera o experienta unica si memorabila.

III.Cea mai completa lista de obiective turistice din Bucuresti

Totul despre Bucuresti se poate descoperi prin vicrele sale sau vizitand mai multe obiective turistice care reliefeaza momente importante ale istoriei sale – aceasta dupa cum urmeaza:

A.Palatul Regal
Monumentul principal al Bucurestiului, Palatul Regal, este cel mai vechi si cel mai important simbol al capitalei. Palatul Regal a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea si a functionat ca rezidenta principala a Familiei Regale. Acesta este un edificiu spectaculos, care gazduieste azi atat evenimente oficiale, cat si concerted si expozitii.

B.Calea Victoriei
Cea mai importanta artere bucuresteana, Calea Victoriei, este situata de-a lungul celei mai vechi strazi a Bucurestiului. Majoritatea cladirilor care se afla in aceasta zona au fost construite in stilul neoclasic care serveste drept imaginea istorica a Capitalei. La germania s-au conectata multe strazi si alei, precum si situri si obiective turistice precum Arcul de Triumf, cartierul Lipscani, Palatul CEC, etc.

C.Muzeul National de Istorie a Romaniei
Muzeul de Istorie a Romaniei se afla in parcul Cismigiu si este gazda a multor istorii din istoria Romania, inclusiv royala si comunista. Muzeul gazduieste permanente si expozitii temporare care aduc publicului in general diverse subiecte si momente din istoria Romaniei. Acesta reprezinta cea mai impresionanta galerie de arta, arheologie, numismatica si istorie militara din Romania.

D.Parcul Herastrau
Parcul Herastrau se afla langa lacul Herastrau, fiind considerata una dintre principalele atractii ale capitalei. Acesta gazduieste si muzee, galerii de arta, gradini, terenuri de sport si restaurante.

E.Muzeele din Bucuresti
Bucurestiul este gazda multor muzee, precum Muzeul National Cotroceni, Muzeul National Cotroceni si Muzeul National al Literaturii Romane. Aceste institutii ofera vizitatorilor, accesfacilitati largi de informatii despre istoria si cultura Romaniei.

F.Manastirile
Exista mai multe manastiri care reprezinta momente importante ale istoriei Bucurestiului si ale istoriei culturii si spiritualitatii romanesti. Acestea permit turistilor sa descopere unele dintre cele mai importante traditii superbe ale localnicilor.

G.Crama Govora
Crama Govora este situata la poalele muntilor Carpati si este cunoscuta in intreaga lume datorita produselor sale de vin si datorita atmosferii sale rurale.

H.Teatrul National
Teatrul National din Bucuresti este locata intr-o cladire magnifica din apropiere de Parcul Izvor si gazduieste spectacole alaturi de opere de arta si scenografii impresionante.

I.Biserica Manastirii Brancovenesti
Biserica Manastirii Brancovenesti, este una dintre cele mai vechi biserici din Bucuresti si ofera publicului detalii despre istoria Arhiepiscopiei si despre momentele importante din istoria ei.

J.Biblioteca Romana
Bucurestiul gazduieste si Biblioteca Romana , o institutie care gazduieste peste 20 de milioane de carti rare si ofera turisti oportunitatea de a studia si descoperi istorie si cultura Romaniei.

Bucurestiul ofera turistilor oportunitatea de a explora istoria acestui oras si de a descoperi o lume plina de spiritualitate, mister si frumusete. Bucurestiul poate fi considerat ca fiind unul dintre celemai vechi orase ale Europei, care s-a dezvoltat si transformat, pastrandu-si provocarile si traditiile pe parcursul multor generatii. Bucurestenii au creat, de-a lungul anilor, o cultura bazata pe valoarea si istoria lor vibranta, prin care acestia infrumuseteaza orasul. Datorita obiectivelor turistice si a momentelor istorice, Bucurestiul poate fi descoperit intr-o maniera usoara, captand atentia a zeci de mii de persoane.