Motivele pentru care un barbat te face sa-ti faci griji cand iti spune ca te place sunt destul de multe. Unele ar fi ca el ar putea face sau spune lucruri care sa te faca sa te simti prea bagat in seama sau prea stresata, alteori s-ar putea sa-l evite in mod intentionat pentru a-ti pastra sentimentele nevatamate. Daca te intrebi de ce un barbat s-ar putea sa-ti evite curtenia daca, de fapt, iti place, iata cateva piste la care sa te gândesti.

1. Te Supratul – Anxietatea

Multi barbati evita acostarea unei femei pe care o plac din cauza anxietatii. Poate fi destul de dificil pentru un barbat sa declare sentimentele sale unei femei pe care o admira, iar anxietatea poate fi suficienta pentru a le face sa-si piarda increderea si sa-i vina sa evite totul. Anxietatea poate lua mai multe forme, iar un barbat poate simti anxietate legata de felul cum va reactiona o femeie la sentimentele sale sau se poate simti nervos cu privire la faptul ca va trebui sa faca o prima miscare si sa-si asume frica de a fi respins.

2. Incertitudine si Timiditate

Daca un barbat este timid si nesigur pe sine, se va simti mult mai usor sa se teama sa se apropie de tine. El poate sa se gandesca ca te va impresiona prea mult daca te acosteaza, deci se va simti mult mai bine sa te evite in schimb. Timiditatea este adesea interpretata gresit, motiv pentru care sa-i fie frica sa-si arate sentimentele prea devreme, deoarece poate fi etichetata gresit in acest fel.

3. Frica de a fi respins daca te acosteaza

Unul dintre cele mai comune motive pentru care un barbat poate să te evite este frica de a fi respins. Cu totii avem teama de a fi respins sau de a fi raniti si un barbat poate lua o pozitie pasiva in aceasta privinta si sa decida sa-ti evite simpatia in loc sa se expuna riscului de a fi respins. Acest concept se aplica, de asemenea, atunci cand un barbat nu este prea sigur de sentimentele unui potenţial partener.

4. Conflict in interiorul lui

Daca un barbat se simte fara speranta sau predispus la sentimente negative, s-ar putea sa se simta racit si sa-ti creeze probleme. La nivel profund, el ar putea simti ca nu se va dovedi destul de bun pentru tine şi asta poate fi o cauza mult mai profunda a faptului de ce este aparent distant. Daca una dintre aceste idei este prezenta in mintea unui barbat, ar putea explica faptul ca nu este prea cert pe propria-i capacitate de a se angaja intr-o relatie si, prin urmare, s-ar simti inconfortabil sa se apropie afectiv de tine.

5. Madevestire sau Insecuritate

Unii barbati sunt prea timid sau introvertiti pentru a se expune sentimentelor lor sau slab in legatura cu emotiile lor. Poate fi dificil pentru ei sa-si exprime sentimente sincere si poate fi chiar mai greu sa-si arate sentimentele lor fata de persoana iubita. Acestea sunt cateva lucruri pe care o persoana le poate face atunci cand simte prea multa emotie si inconfort intern si, prin urmare, l-ar putea face pe barbat s-o evite.

6. Rușine sau jena

Rușinea este un alt motiv destul de comun pentru care un barbat ar putea să te evite. Acest sentiment se poate intampla atunci cand un barbat simte ca nu are destule talente sau ca nu este abilitatea sa se justifice in fata ta. Si, din acest motiv, se simte prea stânjenit sa-si arate afectiunea pentru tine si sa te acosteze.

7. Lipsește curajul

Curajul este ceea ce un barbat trebuie mai mult decât orice altceva pentru a-si asuma riscul de a-ti arata sentimentele sale. Problema este ca unii barbati nu vor simti niciodata ca au destul curaj sau îndrăzneală pentru a face acest lucru și le lipsește doar natura lor fireasca. Prin urmare, aceștia se agata gresit si se poate ca ei sa te evite pentru ca simt ca a-ti arata sentimentele adevarate va fi prea stresant si prea mult prea devreme.

8. Bănuieli

Uneori, un barbat va șovăi pentru a te acosta din cauza bănuielilor. Acesta poate fi informat sau autoindus despre caracterul tau sau ar putea fi intimidat de felul cum arata ceilalti indivizi pe care-i intalneste. Acest lucru se intampla deseori atunci cand persoana simte ca infrunta o provocare sau o competitie in ceea ce priveste sentimentele tale și simte nevoia sa se protejeze pe sine.

9. Lingăuri

Unii barbati se vor simti ca si cum ar sta prea bine de vorbe daca o vei acosta. Mai devreme, de la distanta, poate sa-si dea seama ca relationarea cu tine ar fi prea multa munca si ar prefera sa se bucure de sentimentele lor tainuite din retragere, in loc sa fie prea ametiti din cauza apropierii.

10. Nu e suficient de inteligent sa te abordeze

La un moment dat, un barbat poate simti ca este prea nervos si prea neinspirat pentru a te aborda si, ca urmare, va dori sa-ti evite apropierea. Acest motiv de dezamagire cu privire la abilitatea sa de a-ti arata simpatia poate juca foarte adesea un rol in timp ce lupta cu curajul și îndrăzneala de a te acoperi.

In ultimele cateva zeci de ani, tendintele masculine si feminine au fost intensificate si, in cele din urma, fac dificil Pune-ti intrebarea de ce un barbat s-ar putea sa te evite daca iti place atunci cand, cu totii, avem sentimente similare si teama de a risca sentimentele noastre vulnerabile. Cu toate acestea, sa nu uitam ca fiind un enamour este parte din comunitatea umana, iar evitarea acesta inseamna uneori simpatie si respect pentru tine.