Iritatiile sub sani sunt un inconvenient des intalnit, mai ales la femeile cu sani voluminosi sau supraponderali. Acestea pot manifesta prin mancarime, iritatii si roseata a pielii, precum si alterarea calitatii pielii și pot fi cauzate de factori interni sau externi.

I. Ce cauzeaza iritatia de sub sani?

1.1 Mancarimile iritanti de sub sani sunt cele mai comune. Acestea sunt cauzate in mare parte din supraincalzire. Cum fiecare persoana are un grad diferit de sensibilitate, orice impact extern, cum ar fi umezeala, abraziunea sau vremea, poate provoca iritatii ale pielii.

1.2 Dintre factorii interni, cei mai comuni sunt tricoul, brațele sau așa numita ‘stingere’, de asemenea, materia brațelor, precum și umiditatea. Fiecare dintre aceste elemente poate provoca iritatii sau mâncărime nedorite.

1.3 Hidratarea insuficienta a pielii este un alt factor care poate cauza iritatii. Multi oameni au piele uscata, ceea ce poate face pielea extrem de usoara si susceptibila la iritatii si mancarime.

1.4 Produsele de infrumusetare si de ingrijire a pielii sunt alte cauze frecvente ale iritatiilor. Deși produsele de îngrijire a pielii pot fi utile, fiecare tip de piele și fiecare produs va reacționa diferit. De aceea, persoanele trebuie sa fie atente atunci cand aleg produsele cosmetice și sa se consulte cu medicul in prealabil pentru a evita aparitia iritatiilor neplacute.

II. Cum sa previi si sa tratezi iritatia de sub sani?

2.1 Pentru prevenirea iritatiilor, este important sa respectati cateva reguli de baza de ingrijire a pielii:

• Folositi detergenti si produse de curatare speciale, cu formule prietenoase pentru pielea sensibila;

• Cumparati doar lenjerie de corp care este fabricata din materiale moi, neabrazive și care sa permita pielii sa respire;

• Aplicati creme hidratante si lotiuni cu factor de protectie solara, care sa hraneasca in profunzime pielea;

• Verificati eticheta produsului de infrumusetare si de ingrijire a pielii pentru a vedea daca contine ingrediente care pot cauza iritatii.

2.2 In cazul in care apar iritatii, urmati aceste recomandari utile pentru a le trata:

• Folositi creme care sa amelioreze mancarimea, inflamatia și roseata;

• Exclusiv cumpararea lenjeriei groase sau protectii speciale sub forma bungilor;

• Folositi uleiuri esentiale care sa calmeze si sa hraneasca pielea;

• Evitati orice fel de produse care au formule puternice si care pot irita pielea.

III. Cateva recomandari pentru a preveni iritatiile de sub sani

3.1 Daca doriti sa preveniti iritatiile si caderea parului din zona dintre sani, urmati cativa pasi simpli și utili:

• Evitati cusaturile prea stranse, in special cele ale lenjeriei de corp;

• Nu evitati sa va faceti o igiena minutioasa zilnica;

• Inotati in mod regulat;

• Verificati constant marimea si forma lenjeriei de corp pentru a vedea daca sunt la adapost de umezeala, caldura excesiva, abraziune si alte conditii care pot provoca iritatii;

• Utilizati produse cosmetice si produse anti-mancarime.

3.2 In concluzie, este important sa va preocupati de ingrijirea corecta a pielii si a starii de sanatate si sa incercati sa mentineti o dieta sanatoasa si o gama variata de produse cosmetice naturale, pentru a preveni aparitia iritatiilor sub sani.

De asemenea, trebuie sa consultati medicul pentru a va recomanda produsele potrivite și supravegherea necesara pentru a preveni iritatiile.