Cartierele boeme ale Bucurestiului sunt angajate într-o luptă a generațiilor vechi și noi, atât cu identitatea, cât și cu furnizorii de servicii. Aceste cartiere reinventează Bucureștiul modern și transformă unul din cele mai cunoscute orașe europene, oferind un mix de activități culturale, istorice și divertisment. Fiecare cartier își are un fel distinct de energie și oferă vizitatorilor săi experiențe noi și memorabile.

Acest articol va explora lumea fascinantă a cartierelor boeme , în special Bucureștiului și prin aceasta oportunitățile culturale unice care se găsesc în aceste cartiere. Vom acoperi de la artiști locali la magazine vintage și restaurante, acest ghid conține totul despre ceea ce îi oferă capitala culturii boeme.

Cartierele Boeme Din Bucuresti

Cartierele boeme din Bucurestiul modern transformă orașul într-un hub cultural înfloritor. După caderea comunismului, aceste cartiere s-au transformat luând viață prin parcurile curate, paturile colorate, cafenelele, teatrele și catedralele care înoată prin tot orașul. Aceste regiuni sunt acoperite de un nou sentiment de energie, energie pe care putem simți-o sub formă de politică locală, artă și gastronomie.

Alături de aceste cartiere vechi nonconformiste și independente, Bucurestiul și-a construit o identitate bazată pe patrimoniul istoric, arhitectura arhitecturii sale Ecleziastice și ritmul său modern de viață. Aceste amestecuri de vechi și nou sunt de multe ori caracteristice ale cartierelor boeme din București.

Principalele Regiuni Boeme De Vizitat

  1. Cartierul Cotroceni

Unul dintre cartierele boeme cost-vestice și poate cel mai vechi se află în ceea ce cunoașteți astăzi drept Cotroceni. Acest cartier fost locuit în cea mai mare parte de nobili, așa că este plin de istorie și de palate vechi. Cele mai renumite locuri de atracție sunt muzeele, parcurile și catedralele sale vechi, precum Palatul Cotroceni, Muzeul Național de Istorie și Parcul Carol.

  1. Cartierul Băneasa și Aviatorilor

Un alt cartier boem care poate fi găsit la nord-vestul orașului este Băneasa. Acest cartier are mai ales restaurante și magazine, precum și numeroase parcuri și grădini, toate oferindu-vă un cadru minunat și relaxant în care să vă petreceți timpul. Este, de asemenea, rezonabil, fapt care îl face preferat pentru tineri și studenți.

  1. Cartierul Sfânta Vineri

Acest cartier poate fi găsit la sud-vestul orașului și a fost de multă vreme un centru cultural important, și a găzduit un număr de evenimente culturale precum: muzically, dans, teatru, etc. Acest cartier poate fi cu ușurință căutat prin magazinele sale, cafenelele, restaurantele și parcurile sale.

Astfel, veți găsi aici numeroase paturi la atmosferă, precum și centre de vizitare și iluminat particular, pentru ca dumneavoastră să abordați orice cartier așa cum trebuie.

  1. Șoseaua Kiseleff și Parcul Herăstrău

Kiseleff și Herestrău au foarte multe elemente boeme, precum restaurante, cafenele și parcuri. Acestea se găsesc, de asemenea, în apropierea lacului Herastrau. Cu un număr mare de verdeață și grădini, aceste zone oferă un loc relaxant pentru persoanele care doresc să exploreze în voie.

Activitati Boeme De Facut

Iată distractiva și diversificata variata de activități boeme din fiecare cartier în parte pe care o poți face:

  1. Nebenietul De La Cărturești

Nebenietul este o casă a cărților vechi și antice din bulevardul Iuliu Maniu. Aici găsiți cărți vechi și interesante, precum și diverse obiecte chiar și cele mai vechi mărturii ale vechii lumi.

  1. Manastirea Sfanta Vineri

Manastirea Sfanta Vineri la intrarea în parcul cu același nume, este o destinație obligatorie pentru oricine vizitează cartierul. Acesta datează din secolul al XV-lea și este cunoscut pentru picturile interioare care sunt prezervate cu strictețe.

  1. Muzee

Dacă vă plac istoria și cultura, Bucureștiul se poate lăuda cu unele dintre cele mai mari și mai interesante muzee din Europa. Uitați-vă la Muzeul Național de Artă Contemporană sau Muzeul Național de Istorie, ambele găzduind lucrări de artă, artefacte istorice, antichități și alte exponate interesante.

  1. Arta Și Activități Creative

Artele oferă diversitatea de a te exprima fără cuvinte. Bucureştiul oferă o mulțime de mijloace de a profita de artă și de creativitate.Locații inspirate pentru ateliere creative, precum Muzeul Memorial “George Enescu”, oferă mici clase și execuții creative.