Bucurestiul, capitala tarii, ofera rezidentilor si calatorilor interesanti posibilitati pentru a-si petrece timpul, fie ca este vorba despre istorice sau contemporane. Aceasta atat de populata metropola ofera o gama variata de spatii verzi si parcuri care sunt preferate de cei care doresc sa scape de zgomotul si agitatia orasului.

Daca iti doresti sa te conectezi cu natura intr-un mediu relaxant, Bucurestiul ofera numeroase spatii verzi si parcuri delicioase. Parcurile salbatice rezervate si zonele forestiere ofera momente perfecte de liniste si energie sanatoasa. Aceste parcuri sunt adevarate locuri de vis, unde acesti soareci de oaza sunt linistiti de castele de apa si de plantele lor specifice, care au crescut si s-au extins prin toate zonele parcurilor. De asemenea, aceste locuri se bucura de o abundenta de specii de pasari, insecte, reptile si mamifere.

Bucurestiul este natal cu o multime de parcuri si spatii verzi care iti permit sa petreci timpul placut, inconjurat de confortul natural. In continuare, vom evoca cea mai bine pastrata traditie a orasului – parcurile si zonele verzi.

I. Gradinile si parcurile din Bucuresti

Gradinile si parcurile din Bucuresti se bucura de o prezenta istorica, acestea fiind locuri populare de agrement, intre care:

 1. Gradina Kiseleff
  Gradina Kiseleff se afla pe bulevardul Kiseleff si se bucura de o stralucire regala, care il face sa iasa in evidenta. Mica gradina este un loc popular pentru plimbari si activitati recreative, atat de iubitorii de natura, cat si de cei care iubesc evenimentele. Concerturi de toate genurile, concerte de muzica clasica, precum si evenimente sportive, se desfasoara aici in mod regulat.

 2. Parcul Cismigiu
  Parcul Cismigiu se gaseste in centrul orasului, la intersectia bulevardelor Șosea Kiseleff și Bulevardul Regina Elisabeta. Acesta cuprinde un lac micut, pe care il vei observa de cum se apropii. Locul este atractiv pentru iubitorii de natura si cei interesati de plimbari, fiind unul din putinele parcuri prin care puteti face un tur al orasului.

 3. Parcul Herastrau
  Parcul Herastrau se afla langa Lacul Herastrau si ofera o varietate de activitati, poate cea mai mare de pe amprenta Bucurestiului. De aici, daca veti lua o croaziera pe lac, va dati seama cat de multa natura exista unde poti merg cu colegii, familia sau prietenii.

 4. Parcul Carol I
  Poate una dintre cele mai importante locatii ale parcurilor ecologice din Bucuresti, Parcul Carol I a fost creat de marele vrajitor Viore Beraha, cel care si-a dorit sa faca acest loc ce poate avea un impact pozitiv asupra starii apei sale si a aerului. Ecosistemul parcului este bogat si ofera un spectacol artistic spre bucuria vizitatorilor.

 5. Parcul Tineretului
  Parcul Tineretului se afla in zona de nord a orasului si ofera o multime de oportunitati pentru a te relaxa, precum si cateva alternative sportive. Exista piste de bicicleta, piste pentru role si piscine exterioare.

 6. Parcul Moghioros
  Considerat ca fiind una dintre cele mai frumoase din Bucuresti, Parcul Moghioros este un adevarat loc de liniste si relaxare. Atat de mari și adanci sunt arborii care se extind prin acest loc incat sunt capabili sa creeze o adevarata magie.

 7. Parcul Tineretii
  Atat parcul și lacul Tineretului sunt foarte populare printre iubitorii de natura și ofera o multime de oportunitati intr-un ambient relaxat. Vei gasi multe teren de sport si multe oportunitati de a petrece momente de relaxare in natura. In cazul in care sunteți fani ai activitatilor outdoor, puteti face plimbari, joging sau alergat. De asemeni poti gasi parcuri cu locuri amenajate pentru a te relaxa, a savura momentele unice alaturt de prieteni sau familie.

 8. Parcul Izvor
  Acest parc in stil englez a fost construit in 1847, initial ca bucata de gradina. In 1870 acesta a fost extins si, in prezent, parcul ofera localnicilor si turistilor un mediu natural plin de viata. In parc gasiti toate locurile de joaca pentru cei mici, si o multime de locuri ascunse in care sa lenevesti.

 9. Parcul Titan
  Parcul Titan este o oaza de verdeata si natura, adiacent Magurelei. In cazul in care cautati locuri sa fiti atenti la riflessionare si meditatie, acest loc este ideala in mijlocul a enormei suprafete verzi. Aici vei gasi teatre si muzee, restaurante, terase, zona de joaca pentru bebelusi si cluburi de noapte.

II. Zonele verzi din Bucuresti

Aprigul peisaj urban al Bucurestiului este straminat in special de zonele verzi, respectiv zonele forestiere si locurile pe care localnicii le pot folosi pentru a-si educa libertatea. Iata prezentarea celor mai interesante locuri de acest tip din Bucuresti:

 1. Parcul Floreasca
  Parcul Floreasca este situat intre doua strazi importante din capitala si ofera un cadru modern. Aici puteți plimba, citi sau chiar sa mergeti la terapie cu natura, fara a fi deranjat de traficul urban.

 2. Gradina Botanica
  Gradina Botanica este una dintre cele mai frumoase zone verzi pe care orasul le are de oferit. Aici veti descoperi numeroase specii de flori si insecte rare. Acesta este locul ideal pentru fotografi amatori sau profesionisti.

 3. Padurea Baneasa
  Padurea Baneasa se afla la doar 10 km de centrul orasului si ofera cea mai vasta padure din capitala, la limita judetului Ilfov.